دکوراسیون داخلی, سنگ ساختمانی

معرفی انواع سنگ ساختمانی مشکی و تیره

معرفی انواع سنگ مشکی | سنگ کیانمهر

سنگ مشکی در طراحی دکوراسیون، جایگاه ویژه‌ای دارد. همواره برای دکوراسیون‌های با شکوه و خاص از انواع سنگ مشکی در کنار دیگر سنگ‌ها استفاده می‌گردد تا جلوه و عظمتی بی‌نظیر به فضای داخلی ساختمان ببخشد. در روانشناسی رنگ‌‌ها، رنگ مشکی، نماد قدرت، اقتدار، ثروت، جدیت و البته رازآلودی است و بر خلاف باور عمومی مردم، صرفا رنگ سوگ و افسردگی نیست.

رنگ مشکی، سفید و رنگ طوسی، رنگ‌های خنثی هستند که در کنار سایر رنگ‌های مکمل خود در طراحی دکوراسیون بسیار خوش می‌درخشد. از همین رو، سنگ‌هایی با این رنگ‌ها، بسیار خواهان دارد و رنگ‌هایی حیاتی در طراحی دکوراسیون به حساب می‌آید و همواره در ساختمان‌سازی مورد توجه قرار دارند. باید توجه داشت در میان این سه رنگ، رنگ سفید و طوسی، رنگ‌های جمود، بی‌تحرکی و سکون است اما رنگ مشکی، رنگی با گرمی خاص است که تحرک‌‌آور و مهیج است. در این مقاله، قصد داریم تا به معرفی انواع سنگ مشکی ایران، کاربرد آن‌ها و ویژگی‌های مهمی که دارند بپردازیم تا با مطالعه آن، ضمن آشنایی با انواع سنگ مشکی، بهتر بتوانید برای خرید سنگ ساختمانی مورد نظر خود اقدام نمایید. پس با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

کاربردهای سنگ مشکی

سنگ مشکی به تناسب جنس، طرح و نوع خود، در موارد مختلفی در ساختمان مورد کاربرد قرار می‌گیرد. از عمده‌‌ترین کاربردهای سنگ مشکی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • سنگ پله، راه‌پله، بدنه و پاگرد پله
    • سنگ کف (سنگ فرشی) فضای پذیرایی، هال، لابی هتل، رستوران‌ها و …
    • سنگ اسلب مشکی به صورت بوکمچ و فورمچ برای تی وی وال (دیوار پشت تلویزیون)
    • سنگ اسلب مشکی بوکمچ و فورمچ برای بدنه فضاهای پذیرایی مختلف مانند رستوران‌ها، هتل‌ها، کافی‌شاپ‌ها
    • سنگ کابینت، روکابینتی، کانتر و میز جزیره آشپزخانه
    • ستون، صراحی، شومینه و انواع مصنوعات سنگی
    • قاب آسانسور و کف آسانسور

انواع سنگ مشکی در ایران

در ایران، سنگ مشکی و تیره، در جنس‌های مختلف و با طرح‌ها و بافت‌های گوناگون وجود دارد. بیشترین تنوع سنگ مشکی از جنس سنگ مرمریت است پس از آن برخی سنگ‌های گرانیت به رنگ مشکی هستند. در دسته سنگ چینی و سنگ تراورتن، سنگ مشکی خالص وجود ندارد، بلکه با تنالیته رنگ دودی- طوسی یافت می‌شود که با خطوط و هاله‌های سفید، طوسی همراه است.

از معروف‌ترین و شناخته‌شده ‌ترین سنگ‌های مرمریت مشکی می‌توان به سنگ مرمریت نجف آباد، سنگ مرمریت لاشتر و سنگ مرمریت بلک رز اشاره نمود. از دیگر سنگ‌های مشکی معروف می‌توان سنگ گرانیت مشکی نطنز و سنگ چینی مشکی الیگودرز را نام برد. بسیاری از سنگ‌های مشکی، در صدر لیست صادرات سنگ ایران قرار دارد و بازار صادراتی ویژه‌ای دارند. در ادامه به تفصیل، انواع سنگ مشکی، سیاه و دودی، ویژگی‌های ظاهری و کاربرهای آن‌ها معرفی خواهد شد.

انواع سنگ مرمریت مشکی

یکی از متنوع‌ترین سنگ‌های ایران، سنگ مرمریت است. فراوانی و تنوع معادن این سنگ در ایران بسیار بالاست به گونه‌ای که می‌توان گفت حدود 50 درصد معادن سنگ ایران، از جنس مرمریت است. سنگ مرمریت در طرح و رنگ، تنوع بی‌نظیری دارد و رنگ‌های مختلفی را شامل می‌شود. اکثر سنگ‌های مرمریت، مناسب برای دکوراسیون داخلی است و بهتر است در فضاهای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار نگیرد.

 کشورهای زیادی خواهان سنگ مرمریت ایران هستند و این سنگ به در قالب سنگ اسلب به کشورهای زیادی صادر می‌گردد. یکی از رنگ‌های مهم مرمریت، رنگ مشکی و دودی است که چندین معدن مختلف در جای جای ایران، به استخراج انواع سنگ مرمریت مشکی مشغول هستند. در ادامه به معروف‌ترین و مهم‌ترین سنگ‌های مرمریت مشکی که هم در ایران و هم در خارج از ایران خواهان زیادی دارد، معرفی می‌گردند.

1. سنگ مرمریت مشکی نجف آباد

سنگ مشکی نجف آباد، که به نام سنگ پارس نیز مشهور است، سنگی محبوب و صادراتی بوده که دارای رنگ زمینه سیاه پرکلاغی است و در زمینه خود، خطوط سفید نامنظمی دیده دارد. این سنگ از کوه‌هایی در 12 کیلومتری جنوب شرق نجف آباد واقع در استان اصفهان، استخراج شده و کوپ‌های ایران سنگ، برای برش و فرآوری به کارخانه‌های اطراف از جمله شهرک صنعتی نجف آباد، محمودآباد و رضوان‌شهر ارسال می‌گردد.

سنگ مرمریت نجف آباد در ابعاد مختلف اسلب، پلاک، تایل (40 طولی)، پله و فرشی برش و فرآوری شده و در بازار عرضه می‌گردد و از دسته سنگ‌های ارزان قیمت به حساب می‌آید.

2. سنگ مرمریت لاشتر

سنگ مرمریت لاشتر که به نام Pietragray نیز خوانده می‌شود، از دل کوه‌های شهرضا در نزدیکی اصفهان استخراج می‌گردد و پس از برش در ابعاد اسلب، تایل، پله، کوبیک و فرآوری به انحاء مختلف، به بازار عرضه می‌گردد. سنگ لاشتر برخلاف سایر سنگ‌های مرمریت، بسیار مستحکم بوده و از آن می‌توان به عنوان سنگفرش خیابان استفاده نمود. چراکه در هنگام عبور و مرور افراد و وسایل سنگین، دچار ترک و شکستگی نمی‌شود. یکی از گزینه‌های مهم و پرکاربرد به عنوان سنگ پله، همین سنگ لاشتر است.

مرمریت لاشتر در دو رنگ سیاه و دودی وجود دارد و درون زمینه خود، خطوط سفید کوتاه، ریز و منظمی دارد و بسیار شبیه به سنگ مشکی نجف آباد است. قیمت این سنگ ارزان و بسیار مقرون به صرفه است.

3. سنگ مرمریت بلک رز

سنگ مرمریت بلک رز از نظر ظاهر، بسیار شبیه به سنگ لاشتر و سنگ نجف آباد است و در زمینه سیاه خود، خطوط سفیدی خودنمایی می‌کند. این سنگ نیز از حوالی شهرضا در نزدیکی استان اصفهان استخراج می‌گردد و نسبت به دیگر سنگ‌های مرمریت، از قیمت و کیفیت بالاتری برخوردار است. مرمریت بلک رز، بیشتر مناسب برای دکوراسیون داخلی مانند سنگ دیوار فضاهای داخلی، سنگفرش، سنگ پله، سنگ تی وی وال و سنگ آشپزخانه بوده و بهتر است به عنوان سنگ نما مورد استفاده قرار نگیرد، مگر در شرایط خاص و در محیط‌های خاص.

4. سنگ مرمریت گلدن بلک

سنگ مرمریت گلدن بلک، سنگ مشکی و طلایی بسیار زیبا و خاصی است که ظاهری دلربا و جذاب دارد. در زمینه سیاه این سنگ، خطوط طلایی و سفید به زیبایی خودنمایی می‌کند. رگه‌های طلایی واقع در این سنگ، بر خاص بودن سنگ افزوده و آن را از دیگر سنگ‌های مشکی متمایز نموده است. سنگ گلدن بلک، از کوه‌های حوالی برزک کاشان استخراج می‌گردد و  برای سنگفرش، دیوارپوش و گاها به عنوان سنگ نمای فضاهای خاص و لاکچری کاربرد دارد. قیمت سنگ گلدن بک، بالا بوده و سنگی لاکچری به حساب می‌آید.

5. سنگ مرمریت پورتروگلد

سنگ مرمریت پورتروگلد (Persian Portoro Gold) سنگ مشکی و طلایی منحصر به فردی است که در زیبایی  خاص بودن، همتا ندارد و مناسب برای ساختمان‌های لوکس و لاکچری است. این سنگ غالبا در ابعاد سنگ اسلب و اغلب به صورت بوک مچ و فورمچ به بازار عرضه می‌گردد. ساب‌پذیری این سنگ عالی است و بخوبی صیقل می‌خورد و زیبایی خود را به نمایش می‌گذارد.

از سنگ پورتروگلد، بیشتر به عنوان سنگ اسلب پشت تلویزیون، دیوارپوش فضاهای خاض و لاکچری مانند لابی هتل، پذیرایی، رستوران، سالن‌های پذیرایی، تالارهای مجلل و … استفاده می‌گردد. سنگ پورتروگلد، یکی از گران ترین سنگ ها به شما می‌آید.

6. سنگ مرمریت اسپایدر دهبید

سنگ مرمریت اسپایدر، یکی دیگر از سنگ‌های سیاه است که دارای رنگ تیره (مشکی یا قهوه‌ای) است و در زمینه این سنگ، هاله‌ها و خطوطی به شکل عنکبوت (Spider) به رنگ طلایی و کرم دیده می‌شود. دلیل نام‌گذاری این سنگ به نام اسپایدر، همین خطوط عنکبوتی شکلی است که در زمینه تیره سنگ خودنمایی می‌کند. این سنگ، در کار بسیار شیک و خاص است و افراد می‌توانند به عنوان سنگ آشپزخانه، دیوارپوش نمای داخلی ساختمان، کفپوش فضاهای داخلی بنا و سنگ پله استفاده نمود. این سنگ از معادن شهر صفاشهر استان فارس استخراج می‌گردد.

7. سنگ مرمریت تری دی بلک

.

8. سنگ مرمریت مارشال

.

انواع سنگ گرانیت مشکی

سنگ گرانیت، از دسته سنگ‌های آذرین است و به استحکام و تراکم بالا معروف بوده و در ایران معادن متفاوتی دارد. این سنگ، دارای دانه‌های نسبتا درشتی است که کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. از سنگ‌های گرانیت مشکی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. سنگ گرانیت مشکی نطنز

سنگ گرانیت مشکی نطنز، از کوه‌های حوالی منطقه اوره در نظنز اصفهان استخراج می‌گردد. این سنگ بسیار مقاوم و مستحکم بوده و در برابر فشار زیاد، هوازدگی و سرما و گرمای شدید، مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. این سنگ اکثرا مشکی تیره است اما برخی سورت‌های آن بورتر است. به طور کلی در زمینه سیاه سنگ گرانیت نطنز، نقاط و هاله‌های ریز سفید و طوسی دیده می‌شود. از این سنگ به عنوان سنگ آشپزخانه، سنگ نما، سنگ پله، دیوارپوش فضای داخلی و سنگفرش استفاده می‌نمایند.

انواع سنگ چینی مشکی

سنگ‌های چینی که نام دیگر آن سنگ کریستال است، اغلب با رنگ سفید شناخته می‌شوند مانند سنگ ازنا و سنگ سفید الیگودرز. البته برخی سنگ‌های چینی دارای خطوط و رگه‌های مشکی است و ترکیب سفید، مشکی و طوسی، طرح‌هایی بی‌نظیر خلق نموده است که اغلب از کنار هم قرار دادن چند سنگ اسلب کنار یکدیگر، طرح‌های بوک مچ یا فورمچ زیبایی از این سنگ‌ها می‌توان پدید آورد که زبان‌ها را به ستایش می‎گشاید. از سنگ‌های چینی تیره، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. سنگ چینی مشکی الیگودرز (سنگ پاندا)

سنگ چینی مشکی الیگودرز که به سنگ پاندا نیز معروف است، سنگی بسیار خاص و زیباست که خطوط و هاله‌های مشکی، سفید و طوسی با در هم تنیدگی در هم، طرح‌های جذاب و زیبایی خلق نموده‌اند. ترکیب رنگ سفید و سیاه، باعث شده تا به این سنگ، نام پاندا اطلاق گردد. در طراحی دکوراسیون، سنگ چینی پاندا، جایگاه ویژه‌ای دارد و برای فضاهای لاکچری استفاده می‌شود. باید توجه داشت که این سنگ به دلیل جذب آب ناچیز، مقاومت در برابر مواد اسیدی و استحکام آن، مناسب به عنوان سنگ آشپزخانه، سنگ پله، سنگ اسلب تی وی وال، دیوارپوش و سنگفرش باشد.

قیمت انواع سنگ مشکی

همان‌گونه که عنوان شد، سنگ‌های مشکی و تیره از جنس‌ها و از خانواده‌ سنگ‌های مختلف هستند. پارامترهای گوناگونی بر قیمت سنگ موثر است که سنگ مشکی از آن‌ها مستثنی نیست. از مهم‌ترین پارامترهای موثر بر قیمت سنگ مشکی، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • فراوانی یا کمیاب بودن سنگ
    • ابعاد و ضخامت سنگ
    • قد و پای کوپ سنگ
    • سورت سنگ (صادراتی، سوپر، ممتاز، درجه یک و درجه دو)
    • رنگ سنگ (میزان مشکی بودن)
    • میزان یکدستی زمینه و بافت سنگ
    • نحوه و کیفیت برش و فرآوری سنگ
    • برش دقیق و گونیا بودن سنگ
    • فاصله حمل و نقل از مبدا تا مقصد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *