سنگ ساختمانی

نحوه شستشو و تمیز کردن انواع سنگ ساختمانی

نحوه شستشو و تمیزی انواع سنگ ساختمانی | سنگ کیانمهر

یکی از دغدغه‌های افرادی که در ساختمان‌هایی زندگی می‌کنند که نمای سنگی دارد یا در دکوراسیون داخلی آن‌ها از سنگ استفاده شده، “نحوه شستشو و تمیز کردن سنگ ساختمانی” است. اغلب سنگ کانتر آشپزخانه، سنگ کف پذیرایی، سنگ کف پارکینگ، سنگ پله، سنگ حمام و دستشویی و سنگ نمای ساختمان، بیشتر در معرض آلودگی است و احتمال کثیف شدن آن بسیار بالاست. از همین رو، افراد به دنبال دانستن نحوه تمیز کردن این سنگ‌ها هستند تا با شستشوی درست و اصولی، آسیبی به سنگ وارد نکنند و عمر سنگ‌های ساختمانی خود را طولانی‌تر نمایند. در این مقاله از سایت سنگ کیان مهر، قصد داریم تا نکاتی مهم و اصولی در مورد تمیز کردن و شستشوی سنگ را با شما در میان بگذاریم.

فهرست مطالب

روش شستشو و تمیز کردن سنگ ساختمانی

برای شستشو و تمیز کردن انواع سنگ ساختمانی به خصوص انواع سنگ مرمر، مرمریت و گرانیت، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

    1. ابتدا با استفاده از یک پارچه نرم و مرطوب، سطح سنگ را پاک کنید تا گرد و غبار آن را از بین ببرید. در صورتی که بر روی سنگ، آشغال‌های ریزی باشد، بهتر است قبل از شستشو آن را باجارویی نرم تمیز نمود تا در حین شستشو خش روی سنگ نیفتد.
    2. سپس از یک محلول شستشوی نرم‌کننده و ملایم با PH مناسب، استفاده کنید.محلول را روی سطح سنگ پاشیده و با یک برس نرم یا یک پارچه نرم و تمیز، به طور دقیق پاک کنید.
    3. در صورت وجود لکه‌های سخت‌تر، می‌توانید از محلول شستشوی خاص برای سنگ استفاده کنید. این محلول‌ها عموماً حاوی اسیدهای ضعیف هستند که به خوبی لکه‌های سخت را حذف می‌کنند. قبل از استفاده از این محلول‌ها، حتماً روی یک قسمت کوچک از سنگ تست کنید تا از هرگونه آسیب جلوگیری شود. هم‌چنین محلول را بایستی براساس دستورالعمل موجود بر آن، براساس تناسب رقیق‌سازی کنید.
    4. پس از شستشو، سطح سنگ را با یک پارچه خشک و نرم پاک کنید تا جلوه زیبای آن حفظ شود.
    5. برای حفظ درخشش و براقیت سنگ ، می‌توانید از واکس یا پولیش خاص برای سنگ استفاده کنید و به صورت منظم سطح آن را پولیش نمایید.

نکته: به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از خراشیدگی سنگ، از مواد سخت و تراشیدنی استفاده نکنید و همچنین از تماس با مواد شیمیایی قوی نیز پرهیز کنید. همچنین، در صورت نیاز به تمیزکاری عمیق‌تر، بهتر است از خدمات یک تخصصی تمیزکار حرفه‌ای استفاده کنید.

نکات مهم در تمیز کردن و شستشوی انواع سنگ ساختمانی

برای شستشو و تمیز کردن سنگ مرمر، سنگ مرمریت و گرانیت، باید نکات زیر را رعایت کنید:

1. استفاده از مواد نرم

برای جلوگیری از خراشیدگی سنگ، از مواد نرم مانند پارچه‌های نرم، اسفنج‌های نرم و برس‌های نرم استفاده کنید.

2. استفاده از محلول‌های ملایم

از محلول‌های شستشوی نرم‌کننده و ملایم برای پاک کردن سنگ استفاده کنید. از محلول‌های حاوی اسیدهای قوی و ترکیبات شیمیایی قوی پرهیز کنید.

3. تست قبل از استفاده

قبل از استفاده از هرگونه محلول یا مواد شیمیایی بر روی سنگ، بهتر است روی یک قسمت کوچک تست کنید تا از هرگونه آسیب جلوگیری شود.

4. خشک کردن صحیح

پس از شستشو، سطح سنگ را به طور کامل خشک کنید تا از ایجاد لکه‌های آب جلوگیری شود.

5. استفاده از واکس و پولیش

برای حفظ درخشش و براقیت سنگ، می‌توانید از واکس یا پولیش خاص برای سنگ استفاده کنید و به صورت منظم سطح آن را پولیش کنید.

6. جلوگیری از تماس با مواد آلکالین و مواد اسیدی

از تماس سنگ با مواد شیمیایی آلکالین مانند آمونیاک و سدیم هیدروکسید و هم‌چنین مواد اسیدی مانند سرکه و جوهر نمک خودداری کنید، زیرا این مواد ممکن است به سطح سنگ آسیب جدی بزنند.

نکته: در صورتی که سطح سنگ در اثر مواد اسیدی یا بازی، دچار خوردگی و آسیب جدی گردد، بهترین گزینه برای ترمیم آن، کفسابی به کمک ابزارآلات کفسابی می‌باشد. این دستگاه‌ها کمک می‌کنند تا سنگ زیبایی اولیه خود را به دست آورد و براق و یکدست شود اما از ضخامت سنگ کمی کاسته می‌شود.

7. تمیزکاری منظم

برای حفظ زیبایی و درخشش سنگ، بهتر است تمیزکاری منظم را رعایت کنید و لکه‌ها و آلودگی‌ها را به سرعت پاک کنید.

نکته: در صورت ایجاد هر گونه لکه بر روی سنگ، با توجه به وجود منافذ و خلل و فرج‎ها روی سنگ، بهتر است  به سرعت دست به تمیز کردن سنگ ساختمانی بزنید تا این لکه‌ها به عمق سنگ نفوذ نکنند و زیبایی سنگ با نفوذ عمقی اجرام از بین برود. این امر به خصوص برای انواع سنگ مرمر و سنگ مرمریت که نسبت به سنگ گرانیت دارای منافذ بیشتری هستند، بسیار اهمیت دارد. دقت کنید وجود هر گونه جرم، آلودگی و لکه بر روی سنگ مرمر را جدی بگیرید و سریعا با روش‌های پیشنهادی که در بالا ذکر شد به تمیز کردن سنگ مرمر و مرمریت اقدام نمایید. چراکه این سنگ‌ها گران هستند و بهتر است با روش‌های اصولی به حفظ و نگهداری آن‌ها بپردازیم.

روش‌های تمیز کردن سنگ نما (سنگ تراورتن)

نمای ساختمان‌ها اغلب در معرض انواع آلودگی مانند گرد و غبار، خاک، انواع ریز ذره شیمیایی و … است. در مراکز شهرهای بزرگ که آلودگی هوا بیداد می‌کند و هم‌چنین شهرهای با رطوبت بالا نمای ساختمان‌ها بیشتر مستعد جذب آلودگی به  خود است. در ساختمان‌هایی که نمای سنگی دارند، اغلب از سنگ تراورتن برای نمای خود استفاده نموده‌اند. این سنگ با رنگ سفید و کرم، منافذ زیادی دارد. با وجود اینکه این منافذ را با رزین و اپوکسی می‌پوشانند و سپس ساب می‌دهند تا علاوه بر صیقلی شدن سنگ، جذب رطوبت و آلودگی کمتری داشته باشد، اما هم‌چنان ذرات آلوده و خاک بر آن می‌نشیند و پس از مدتی آلوده و تیره خواهند شد.  

به منظور شستشو و تمیز کردن سنگ نمای ساختمان (تمیز کردن سنگ تراورتن) از روش‌های زیر استفاده می‌نمایند:

    1. شستشو با استفاده از آب
    2. شستشو با مواد محلول شیمیایی با PHمناسب و متعادل
    3. تمیز کردن به روش رزین کاری و دستگاه‌های خاص ساب سنگ
    4. روش تراشیدن سنگ : این روش زیاد توصیه نمی‌گردد.

با رعایت این نکات، می‌توانید سنگ خود را به صورت صحیح و بهترین شکل ممکن تمیز کنید و زمان طولانی‌تری از آن لذت ببرید. امیدواریم که این مقاله، برای شما موثر بوده باشد. در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهام، برای ما کامنت بگذارید. کارشناسان سنگ کیان‌مهر در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *